Back

Regisseur ‘The True Cost’ komt voor het eerst naar Nederland

Amsterdam, dinsdag 29 september 2015 – Op 9 en 10 oktober vindt de Strawberry Earth Fair plaats in ‘Amsterdam Roest, een tweedaags evenement met het nieuwste op het gebied van duurzame mode, design, film, eten en een inhoudelijk programma gericht op innovatie in de mode- en designindustrie. Op vrijdag 9 oktober (Dag van de Duurzaamheid) gaan Andrew Morgan, Amerikaanse regisseur van de internationaal veelgeprezen documentaire ‘The True Cost’ en Safia Minney, oprichter van duurzaam modelabel People Tree UK, in gesprek met host Andrea van Pol over de toekomst van de mode-industrie. De Amerikaanse filmmaker maakt zijn debuut in Nederland tijdens de Talkshow ‘The Future of Fashion’.

Duurzame pioniers Morgan en Minney delen hun visie
‘The True Cost’ brengt de impact van de mode-industrie op mens en planeet op indringende wijze in beeld en laat invloedrijke entrepreneurs als Stella McCartney en Livia Firth aan het woord. De documentaire ging 29 mei jl. wereldwijd in première en verwelkomende prominenten als Anna Wintour, Anne Hathaway en Isabella Rosselini bij de vertoning in New York.

Met ‘The True Cost’ wil Andrew Morgan bijdragen aan een tippingpoint:

“Op de dag dat ik mijn vorige film afrondde, las ik op de voorpagina van de krant over de dramatische instorting van de textielfabriek in Rana Plaza, Bangladesh. Dat was het moment waarop ik besloot dat ik met een film wil bijdragen aan een keerpunt in de geschiedenis. De verhoudingen in de mode-industrie zijn zo scheef gegroeid dat de mensen die bij machte zijn een statement te maken, dat moeten doen. Iemand betaalt de prijs voor onze goedkope kleding - deze mensen heb ik met ‘The True Cost’ een stem willen geven”.

Naast de vele anonieme arbeiders in de kledingindustrie, laat ‘The True Cost’ succesvolle ondernemers zien die op een andere manier te werk gaan, waaronder Safia Minney – oprichter en directeur van People Tree. Met haar bedrijf werkt Minney in de gehele productieketen aan verduurzaming. Heel bewust werkt People Tree in Aziatische landen zoals Bangladesh om zich ter plaatste in te zetten voor empowerment van de fabrieksarbeiders. Het leverde People Tree een notering op in de ‘Top 5 most ethical companies in the UK’. Wereldwijd heeft People Tree meer dan duizend verkooppunten.

Tijdens de Talkshow ‘The Future of Fashion’ gaan Morgan en Minney in gesprek met host Andrea van Pol en delen met het publiek hun visie op de toekomst van de kledingindustrie.

‘The Future of Fashion Talkshow’ vindt vrijdag 9/10 plaats tussen 21:00 – 22:00 uur. Toegang is gratis met dagkaart of passe-partout (let op: beperkt aantal plaatsen beschikbaar).


Daan Roosegaarde op de Strawberry Earth Fair
Op vrijdag 9 en zaterdag 10 oktober tovert Strawberry Earth 'Amsterdam Roest' om tot een duurzaam walhalla. De jaarlijkse Strawberry Earth Fair biedt het nieuwste op het gebied van duurzame mode, design, eten en een inhoudelijk programma gericht op innovatie in de mode- en designindustrie. Vrijdag 9 oktober gaat Daan Roosegaarde, duurzame pionier en innovator, in gesprek met de mode- en designprofessionals die hebben deelgenomen aan de ‘Class of 2015’ van de Strawberry Earth Academy. Het tweedaagse festival biedt bezoekers een verrassende mix van start-ups, ontwerpers en merken die laten zien dat duurzaam leven samengaat met esthetiek en genieten. Er is een 'MakersLab', een expositie met resultaten van de Strawberry Earth Academy en zaterdag 10 oktober wordt afgesloten met een feest.


Details Strawberry Earth Fair 2015
Datum: vrijdag 9/10 (16:00 – 01:00) en zaterdag 10/10 (14:00 – 03:00)
Locatie: ‘Amsterdam Roest’, Jacob Bontiusplaats 1 in Amsterdam
Ticketprijs: € 16,50 (dagkaart) of € 25,00 (passe-partout voor 9 en 10 oktober)
Kaartverkoop: kaarten zijn te koop via www.strawberryearth.com/fair
Programmering: bekijk het hele programma op www.strawberryearth.com/fair


Over Strawberry Earth
Mette te Velde en Ikenna Azuike richtten Strawberry Earth in 2009 op met als doel creatieven te inspireren een positieve impact te hebben op hun omgeving, zowel thuis als op hun werk. Dit gebeurt op de blog en tijdens evenementen. Door de creatieve industrie, Strawberry Earth partners en fans aan elkaar te verbinden, versnelt Strawberry Earth de transitie naar een eerlijke, sociale en schone wereld. In 2014 lanceerde Strawberry Earth de Strawberry Earth Academy, de eerste Nederlandse 'groene academie' voor professionals uit de mode- en designindustrie. Partners van de Strawberry Earth Academy zijn het ministerie van Economische Zaken, Stichting DOEN, de ASN Bank en CREM, IUCN (International Union for the Conservation of Nature), Wageningen UR en het NIOO (Nederlands Instituut voor Ecologie). Actrice Thekla Reuten is ambassadeur van de Strawberry Earth Academy. www.strawberryearth.com/academy

Strawberry Earth organiseerde eerder al de volgende succesvolle evenementen met een duurzaam thema. Kijk voor meer informatie op: www.strawberryearth.com.


*** Noot voor de redactie, niet geschikt voor publicatie ***

Voor vragen over (de initiatieven van) Strawberry Earth, campagnebeeld in hoge resolutie en/of interviewverzoeken met Mette te Velde (oprichter en directeur Strawberry Earth), Daan Roosegaarde, of deelnemers aan de Strawberry Earth Academy kunt u contact opnemen met Kristel Hulsebos (Hoofd Communicatie en PR) via kristel@strawberryearth.com of 06-27451424.

Stuur een mail naar press@strawberryearth.com om op de hoogte te blijven van sprekers, het programma en een accreditatie.

Adres
Strawberry Earth, Bilderdijkkade 27AH, 1053 VH AMSTERDAM

Volg Strawberry Earth ook via
Facebook: /strawberryearth, Twitter: @strawberryearth, Instagram: @strawberryearth en Vimeo: /strawberryearth.

Category: Fair